Dagen

Storsjöteatern

Program – Dagen

Under Guldgalans första del får vi lyssna till spännande gäster samtidigt som några av galans priser delas ut.

Årets konferencier är Kristin Kaspersen. Läs mer om föreläsningar nedan, mer gäster tillkommer.  

Storsjöteatern 7 november 

10.30 Invigning

11.00 MED BERÄTTELSEN SOM VAPEN  –  SÅ VINNER DU KOMMUNIKATIONSKRIGET med Per Schlingmann

12.00 Lunch på Clarion Hotell Grand

13.20 MED ODDSEN EMOT SIG – RUMSREN REBELL med Putte Svensson Sahlin, därefter soffsamtal med Stefan Karlsson och Camilla Hassberg

14.20 SOFFSAMTAL - EXIT & GENERATIONSKIFTE med Jens Jonsson och Gunnar Ageskär från Provins Insurance i Östersund och Johan Ranbrandt från Fursteli Gård.

Följande priser delas ut under dagen: Årets MarknadsförareÅrets EntreprenörÅrets TillväxtinvesteringÅrets Gröna GuldSwedavias ExportprisÅrets TurismföretagareÅrets TillväxtföretagÅrets Hållbara FöretagÅrets IndustriföretagÅrets Innovation Champion

 

Per Schlingmann

Per Schlingmann

Med berättelsen som vapen – så vinner du kommunikations­kriget.

Vi befinner oss i ett kommunikations­krig där alla kämpar mot alla i kampen om människors tid och uppmärksamhet. Vinnare blir den som etablerar historier som andra vill föra vidare. Per Schlingmann förklarar hur det nya kommunikations­landskapet fungerar, och berättar hur du själv kan bli framgångsrik genom att använda dig av nutidens mest effektiva vapen – berättelsen. Per berättar om det nya medie­landskapet som vänder mycket av det vi visste upp och ned. Det är ett helt nytt sätt att tänka men som öppnar för kreativitet och experimentlusta – och framgång – för den som hänger med.

Per Schlingmann är författare, föreläsare och rådgivare med lång erfarenhet inom både politik och näringsliv.

Föreläsningen presenteras i samarbete med Diös

Med oddsen emot sig – rumsren rebell

Putte Svensson Sahlin var en av grundarna till Hultsfreds­festivalen och beskriver sin resa från uppkäftig punkare till prisad entreprenör.

Föreläsningen kretsar kring drivkraft, utveckling och nytänkande. Resan kantades dock av både framgångar och bakslag – det värsta bakslaget kom i juli 2010 då festivalen försattes i konkurs. Men i Hultsfred finns det ett gammalt talesätt: ”Går det inte, så går det ändå…” Även i de mörkaste situationer går det att hitta nya vägar och skapa nya möjligheter.

Vi törs lova att Putte Svenssons Sahlins föreläsning blir en av de roligaste, mest tänkvärda och inspirerande vi haft nöjet att erbjuda på Guldgalan!

I ett efterföljande soffsamtal diskuterar Putte med Stefan Karlsson och Camilla Hassberg från Gamla Teatern varför omvärlden kan ha så svårt att upptäcka talang och begåvning när den tar sig andra uttryck än de vanliga.

Putte Svensson Sahlin, Camilla Hassberg, Stefan Karlsson

Exit & generationsskifte 

Var femte företag i landet med fler än 50 anställda har en företagsledare som är över 65 år. Totalt kommer 100 000 företag att behöva ägarskiftas de närmsta åren.

Vi samtalar kring generationsskifte och exit i företag med med Jens Jonsson och Gunnar Ageskär från Provins Insurance i Östersund och Johan Ranbrandt från Fursteli Gård.