Finalister 2016

Finalister i kategorin Årets Turismföretagare

Inlandsbanan 

Peter Ekholm och medarbetare 

Inlandsbanan är en unik transportled för gods och persontrafik som går genom Jämtland Härjedalen och Norrlands inland. Peter Ekholm är VD för Inlandsbanan AB och företaget brinner för att skapa möjligheter till bra och miljövänliga kommunikation. Innlandsbanan har med Snötåget bidragit till ökad turism på Destinationen Vemdalen och att kollektivtrafiken mellan Östersund-Mora har fördubblats vintertid. Inlandsbanans mål är att satsa på nya målgrupper och jobbar aktivit i digitala media för att nå ut till nya marknader.

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

Storhogna Högfjällshotell & Spa 

Charlotte Mannersson och Anna Hansson

Storhogna Högfjällshotell är ett av Sveriges bästa spa-hotell med unikt läge på gränsen till kalfjället i Destination Vemdalen. Hotellet har lyckats öka både omsättning och beläggning utan att ge avkall på den genuina karaktären. Nyckeln till framgångarna finns i en aktiv ägare, Charlotte Mannerson i kombination med VD:n Anna Hansson. Storhogna Högfjällshotell, som har stor vana av att arrangera olika event. Evenemanget ”Åk en mil, vinn en bil” lockade t ex nära 2000 skidåkare våren 2016. 

Kallsedets Fjällcenter 

Familjen Brouwer

Familjen Brouwer lämnade sitt trygga liv i Nederländerna och har skapat en familjedriven multianläggning i svenska Kallbygden.

Camping, stugby, vandrarhem, livsmedelsbutik, bensinmack, bussgodsombud och fjällcafé med turistinformation är bara en del av deras verksamheter. I korta ordalag är familjen nu livsnerven i den här delen av Jämtland. Makarna Brouwer är dessutom initiativtagare till att lansera väg 336 mellan Järpen och norska gränsen som Panoramavägen och marknadsför den på sociala medier. 

Kristoffer Anderssson