Finalister 2016

Finalister i kategorin Årets Unga Företagare

Marcus Hyttmo 

Hyttmo Lod & Våg Byggtjänst

Efter gymnasiet startade Marcus sitt företag, som idag har 22 anställda. Personalen är enligt Marcus hans främsta tillgång och han låter dom vara involverad i hela verksamheten. I byggbranschen är det en stor variation på produktionen, vilket Marcus använt till sin fördel. När andra byggföretag säger upp personal pga av arbetsbrist passar Marcus på att anställa dom han hållit ögonen på. Han har också ett stort socialt engagemang, tillsammans med några av sina anställda åker dom ner till Rumänen för att hjälpa gatubarn. En företagare med stort hjärta.

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

Jesper Andersson 

J-A Bygg Östersund

Efter att ha gått ut skolan startade Jesper sitt byggföretag och har sedan dess målmedvetet skapat sig ett gott namn i branschen. Han har genom att utföra mycket bra arbeten utvecklat en stor kundkrets och använder sig av modern marknadsföring. Jesper har även byggt upp ett nätverk med erfarna företagare som han använder som mentorer för att kvalitetssäkra sin roll som ung entreprenör. Han har en tydlig målbild om framtiden och är mycket noga att utföra arbeten både i tid och med mycket hög kvalitet.

Emelie Dillner 

Texas Longhorn

Emelie är idag den enda kvinnliga franchisetagaren inom Texas Longhorn i hela Sverige. Hon har tolv anställda och all hennes personal är äldre än henne själv vilket ställer stora krav på ledarskapet. ”Utan min personal är jag inget” säger Emelie och jobbar aktivt med att få sin personal att känna delaktighet, entusiasm och trygghet i att växa med uppgifterna och ansvaret. Något som Emelie lyckats med då hon redan nu ligger bland dom främsta i sin kedja gällande försäljning. Emelie har redan nu planer på att utöka till fler orter.

Kristoffer Anderssson