Finalister 2016

Finalister i kategorin Årets Innovatör

MyMOWO

Ett Spotify för träning

Östersundsbaserade MyMOWO med grundarna Frida Stein och Mattias Rosberg har siktet inställt mot att skapa Europas största träningstjänst online och har lyckats ta fram en unik produkt med såväl teknisk som kommersiell innovationshöjd. MyMOWO erbjuder en kombination av kravlös träning och tillgänglighet online. Oavsett om du gillar fokuserad styrketräning eller fartfylld dans, mjukt stretchande yoga eller flåsig konditionsträning finns MyMOWO där för dig hemma, på jobbet eller på resan. 

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

Klipptid.nu 

Hittar lediga klipptider nära dig

Med Klipptid.nu har Thomas Hallberg med kollegor skapat en tjänst som gör det enkelt att jämföra frisörsalonger, se alla deras lediga tider och snabbt boka en tid som passar. Samtidigt är tjänsten en enorm förenkling för salongernas marknadsföring då de med ett konto på Klipptid.nu får en komplett och prisvärd lösning för marknadsföring online som levererar ett stort värde tillbaka till sina kunder.

Tekniken är direkt applicerbar på en lång rad branscher och kan förändra hur vi bokar tider i vår vardag.

AIR (Additive Innovation And Research Sweden) 

En brygga från forskning till företagande

De fem grundarna till AIR har alla en lång erfarenhet av additiv tillverkning i metall genom sina anställningar som forskare vid Sports Tech Research på Miun. AIR bildades för att kommersialisera den kunskap som har tagits fram under många år. Intresset från svensk och internationell industri är mycket stort och genom ett unikt samarbete har nu en tillverkande enhet startats upp på Frösö Park. En världsmarknad ligger nu framför AIR där allt från individanpassade implantat till formverktyg tillverkas.

Kristoffer Anderssson