Finalister 2016

Finalister i kategorin Swedavias Exportpris

Projekt UCCN2016 

UNESCO Creative Cities Network årsmöte i Östersund och Jämtland Härjedalen

Medlemskapet i UCCN ger det regionala näringslivet möjlighet till internationella utbyten inom mat/gastronomi, samt andra kulturgenrer som t ex  musik, design, litteratur och hantverk. Årsmötet 2016 som hölls i Östersund har skapat möjlighet till affärsutbyten och internationell marknadsföring av länet som en kreativt gastronomisk region fylld av kultur och entreprenörskap. Östersund och regionen stod som värd till besökare från städer i 54 olika länder och värdskapet kommer garanterat att leda till nya reseanledningar för besökare från hela världen

 

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

Karin Gydemo Grahnlöf & Björn Broström

Under ett par års tid har ett starkt regionalt samarbete fokuserat på att skapa förutsättningar för direkttrafik under vintersäsongen mellan Åre Östersund Airport och London. Björn Broström och Karin Gydemo Grahnlöf har utifrån sina uppdrag i Skistar respektive Jämtland HärjedalenTurism envetet övervunnit hinder och utmaningar för att till slut fått alla pusselbitar på plats för EasyJets etablering i regionen. Projektet skapar möjligheter för alla regionens destinationer att växa på en internationell marknad.

Jämtland Outdoor Experience

Jämtland Outdoor Experience är ett evenemang som arrangeras av jämtländska outdoor-företag i ett unikt samarbete (Hilleberg the Tentmaker, Lundhags, Klättermusen, Woolpower, Trangia). Evenemanget bjuder in nationella och internationella kunder, samarbetspartners samt media för att testa produkter och uppleva Jämtland. Jämtland Outdoor Experience är en utbildning men samtidigt en unik upplevelse som skapar relationen och vänskapsband över nationsgränser. De har sedan starten drivit och gett förutsättningar för internationellt resande och stärkt export.

Kristoffer Anderssson