Finalister 2016

Finalister i kategorin Årets Företagare

Tomas Persson - PP Logging

Årets Företagarna i Berg

Familjeföretaget PP Logging drivs av Tomas Persson och har sin verksamhet i Bergs kommun med omnejd. Företaget har funnits i skogsbranschen sedan 1974 och har bl a SCA som uppdragsgivare. PP logging utför gallring och slutavverkning, har hydraulslangservice samt maskintransporter i sin verksamhet. Företaget har 12-15 anställda och utgår ifrån ”Guldbyn” Åsarna. Målsättningen är att tillgodose sina kunder med virke med rätt kvalité, rätt volym, i rätt tid och till ett konkurrenskraftigt pris.

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

Stig Eklund - Stavre Mobile Service

Årets Företagare Bräcke

SMS AB (Stavre Mobile Service) uför alla slags mastinstallationer, mastmontage och antennmontage för både GSM, 3G, 4G och radiolänk samt annan telekomutrustning i såväl nya som befintliga anläggningar. Sedan starten har företaget ökat från 1-15 anställda och 2012 mottog de priset för “snabbaste växande bolag i Jämtland/Härjedalen.  De har basen i Bräcke men jobbar i hela Sverige och även i Norge. Företaget startades 2005 av Stig Eklund. Stig är även lokalt engagerad på många områden.

Familjen Bertilsson – Skoogs Krog & Logi i Funäsdalen

Årets Företagare i Härjedalen

Allting började när familjen Bertilsson flyttade  till Funäsdalen 2007. Utan tidigare erfarenhet av krogbranschen blev Skoogs Krog & Logi starten på något stort. Idag driver familjen tre restauranger i Funäsdalen: Skoogs Krog, Gamla Veras och Berggatan 8. De värnar om miljön och det lokalt genuina, och använder sig av de lokala producenterna. Familjen odlar själva och tar till vara på på det som finns i skogar & fjäll. Att laga mat från grunden med äkta råvaror är företagets recept.

Kristoffer Anderssson

Tobias Östlin, Conny Granlöf - TC Kraft

Årets Företagare i Ragunda

Tobias Östlin och Conny Granlöf är drivna entreprenörer och har genom TC Kraft utvecklat ett företag som verkligen gör allt inom el. Från vanliga installationer i hem till byggande av högspänningsledningar och allt däremellan. Företaget har en hög servicenivå och de är alltid beredda att ställa upp. Företaget har sedan starten 2012 haft en stadig tillväxt, man söker efter nya verksamhetsområden och antalet anställda blir fler. TC kraft är också en aktiv sponsor i det lokala föreningslivet i Ragundadalen.

Daniel Larsson - Åre Skidsport

Årets Företagarna i Åre

Åre Skidsport är ett av Sveriges ledande företag inom specialanpassad sportutrustning. På Skidsport så är service, engagemang och värdskap i fokus och alla anställda är väldigt aktiva inom dom områden de jobbar med. Åre Skidsports engagemang sträcker sig även utanför väggarna på butiken, då dom under lång tid medverkat i/arrangerat event som Åre Bike Festival, Åre Ski Finals och Downhill-SM. På vintern är skidor och snowboard i fokus och på sommaren cykel. Åre Skidsport grundades 1949 av Daniels farfar Gustav. 

Jonas Nord - Krokoms Portfabrik

Årets Företagare i Krokom

Bolaget startades av Jonas Nord själv i ett litet förråd i Krokom 2010. Efter att första porten var tillverkad av honom själv och dottern, kom affärsidéen – att kunna leverera en port på 48 timmar. De har två gånger vuxit ur sina lokaler och har nyligen investerat kraftigt i lokal och produktionslinje.

Företaget tänker funktion och säkerhet före prislapp. Företagets portar är de mest isolerade på marknaden enligt Statens Tekniska Forskningsinstitut som testat produkterna. På Krokoms Portfabrik i Krokom är det 16 medarbetare som tillsammans strävar efter att säkerställa produktutveckling och produktion.

Stefan Rasteby - Berners

Årets företagare i Östersund

Berners grundades 1925 och är idag en av Sveriges större privata återförsäljare inom Scania och Volkswagen Group med verksamhet i Jämtlands och Västernorrlands län. De är återförsäljare för marknadsledande varumärken såsom Audi, Volkswagen, Scania, Skoda och Seat. Den satsning på kundnytta som gjorts sedan en längre tid innebär att medarbetarna uppmuntrats till att ta ansvar och egna initiativ i arbetsprocessen. Hållbarhet och digitalisering är nyckelord. Idag har Berners en omsättning på närmare 1,5 miljarder och ca 325 anställda. 

Kjell-Åke Elverum- ELAB Däck

Årets Företagare i Strömsund

Genom den moderna och växande regummeringsanläggningen i Strömsund har Elab Däck kapacitet för mer än 60 000 däck per år. Med egna distributionsenheter i Husqvarna och Strömsund och med fem egna lastbilar förser man sina kunder. Elab jobbar aktivt med miljöarbetet och tack vare regummeringarna sparas tonvis med co2-utsläpp och på en arbetsvecka sparas ca 34 000 liter olja. Genom Kjell-Åkes 50 åriga erfarenhet tillsammans med hans mod och framtidsanda har fabriken och lagringsutrymmena ständigt växt. Koncernen har idag 54 anställda.