Finalister 2017

Finalister i kategorin Årets Tillväxtföretag

Byggentreprenad i Jämtland

Pontus Nilsson och Robert Andersson driver företaget Bygg Entreprenad i Jämtland AB som bildades i januari 2012. Företaget utför allt från markjobb i första spadtaget på ett projekt till betong, bygg, kakel och måleri. De har med åren utvecklat sina tjänster och bygger numera både åt kunder samt driver projekt i egen regi och säljer nyckelfärdigt. De har byggt en mindre ”fabrik” där de bygger egna väggblock till sina projekt. Kundernas förtroende har inneburit en unik tillväxt för bolaget samt goda möjligheter att fortsätta växa i framtiden.

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

TMG Service

Ägaren Fredrik Persson bildade bolaget 2011 med huvudkontor i Strömsund. Bolaget bedriver service och reparationer av tyngre maskiner och fordon, VVS samt byggnadssnickeri. Bolaget har sedan starten öppnat fyra filialer från Umeå i norr till Malmö i söder samt en butik med försäljning av reservdelar i Strömsund.
Företagets filosofi har varit att specialisera sig på jobb i fält; ”vi åker till kunden så kunden inte behöver åka till oss”.

Scancloud

Scancloud kom efter ett antal års utveckling ut på marknaden 2011 med helt egenutvecklade produkter i segmentet ”Fintech”, och har därefter haft en kraftig tillväxt. Scancloud jobbar på en aggressiv marknad där många multinationella konkurrenter agerar, men med högsta kvalitet och egenutvecklad spjutspetsteknologi inom genren fortsätter tillväxten i samma takt 2017. Scancloud är nu det e-fakturabolag med den procentuellt snabbaste tillväxten i Europa.

Kristoffer Anderssson