Finalister 2017

Finalister i kategorin Årets Entreprenör

Berne och Annica Brenje, Big River Camp

Berne och Annica tänjer på gränserna till det som är möjligt genom sitt bygge av Big River Camp i Storåbränna. I en liten by har de under tio år systematiskt byggt upp en stark hotellverksamhet och erbjuder naturupplevelser och aktiviteter som passar alla besökare. Företaget utvecklas med nya idéer hela tiden och har, trots minimal marknadsföring, arbetat upp en hög beläggning år efter år.

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

Andreas Eriksson, Ulrika Viklund och Fredrik Viklund, HOUSE BE

Andreas Ulrika och Fredrik är grundarna av House Be i Åre, en hub för tech startups som också erbjuder tillgång till nätverk, finansiärer och övriga förutsättningar för företagande. Konceptet bygger på ett medlemskap där du antingen har tillgång till en fast kontorsyta eller en flexibel arbetsplats. Trion bakom House Be har på kort tid byggt upp en inspirerande miljö och ett starkt nätverk som möjliggjort spännande affärer och samarbeten för medlemsföretagen.

Simon Jaktlund, Surfbukten

Simon brinner för Östersund i alla väder, och har i sin strävan efter utveckling skapat bland annat en snowkiteskola och Surfbukten. Surfbukten är en aktiv mötesplats som är öppen för alla som har blivit en del av staden. Med sin stora passion för människor, välkomnande och med en rejäl dos nyfikenhet, går den här entreprenören från tanke till handling och genomför sina idéer med stark värdegrund och tydlig hållbarhet - äventyr som han dessutom delar i filmklipp.

Kristoffer Anderssson