Finalister 2017

Finalister i kategorin Årets Turismföretagare

Big River Camp – Annica & Berne Brenje

Storåns turistservice startade 2007 och 10 år senare efter ombildning till aktiebolag (BRC i Storåbränna AB) har verksamheten växt till att omfatta ”Big River Camp Hotel & Spa”; camping, hotell med restaurang och catering, spa med behandlingar, jakt- och fiskeguidning. De har också försäljning, uthyrning, utbildningar och ordnar events.
De är ett exempel på starkt entreprenörskap som bottnar i en lyhördhet för sina kunder i Krokoms kommuns ytterområde som bidrar starkt till turismutveckling och sysselsättning. De är aktiva i frågor som rör turismen i kommunen som helhet samt är kring att skapa en skoterbranschorganisation för hela regionen eftersom de har god insikt i att det som är bra för helheten även är bra för den egna verksamheten.

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

Storhogna Fjällby – Peo Conic

Storhogna Fjällby är samlingsnamnet för de företag som gemensamt ägs av Peo Conic och Bengt Hamberg sedan 2005. Förutom tomtförsäljning, äger och driver de allaktivitetshuset Storhogna M vid Storhogna Torg, konferens-anläggningen Fjällfoten i Klövsjö och numera också Storhogna Trähus-fabriken mellan Klövsjö och Storhogna.
Storhogna fjällby är aktiva i att utveckla Destination Vemdalen och har ett bra samarbete med Bergs kommun för att skapa nytta för området. Företaget har under de senaste åren investerat samt bidragit till investeringar om ca 200 miljoner kronor i området.
Uppförandet av Storhogna M 2015 skapar 20 säsongsanställningar årligen. Allaktivitetshuset har dessutom bidragit till att SkiStar nu kan hyra ut 260 bäddar i Storhogna-Klövsjö.
Storhogna Trähus har idag 22 heltidsanställda och det finns långtgående planer på utbyggnad kring Storhogna Torg med både hotell, lägenhetslängor och butiker omfattande 1000 kvm.

Östersundstravet – Jan Quicklund

Jämtlands Travsällskap grundades år 1883 och är därmed det näst äldsta travsällskapet i Sverige. Första dokumenterade tävlingen tog plats på Storsjöns is redan 1832. Travbanan i Östersund öppnades 1936 vilket gör Östersundstravet till en av landets äldsta banor.
Trots att Östersundstravet ligger långt norrut i Sveriges inland lyckas Jan Quicklund med personal attrahera stora lopp. Den största händelsen är Jämtlands Stora Pris där hästar från världseliten brukar dyka upp. De arrangerar också Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet. 2018 har Östersundstravet fått förtroendet att arrangera UET Trotting Masters final.
För att utvidga målgruppen jobbar Östersundstravet aktivt med t ex Tjejdag på travet, barnkalas, företagsevent, travskola och olika nybörjar-insatser. Dessutom har travet en riktigt bra restaurang, Spiltas.

 

Kristoffer Anderssson