Finalister 2017

Finalister i kategorin Swedavias Exportpris

Fävikenmagasinet

Restaurangen erbjuder en unik matupplevelse i en idyllisk miljö i ett avlägset område där matlagningen tydligt visar ursprung från sin omgivning. Kultkrogen fortsätter att skörda framgångar bland internationell media och lockar besökare från all världens hörn. En av restaurangen deviser lyder ” Vi gör som man alltid gjort på Jämtlands fjällgårdar, vi följer årstidernas variationer och traditioner. Vi lever med bygden.”

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

ÖFK - Östersunds Fotbollsklubb

Sedan starten 1996 har klubben gjort en resa som 2016 resulterade i en plats i Allsvenskan. Som första svenska klubb norr om Dalälven lyckades ÖFK detta år blir Svenska cupen-mästare och kvala till gruppspel i Europa League. Med uttalad strategi att nå internationell klass och tydlig marknadsföringsplan för klubbens unika värdegrund och regionens fördelar gör ÖFK avtryck i hela fotbollseuropa.

Nord-Lock

Ett high-techbolag som konstruerar och utvecklar bultförbandslösningar. Företagets brickor med sin unika killåsning är erkänd över hela världen. En till synes enkel produkt som är långt mer avancerad än sitt utseende. Nord-Lock som en gång startade i en lada i Halabacken har växt till ett globalt företag med närvaro i över 65 länder. Förutom sina stora produktexporter lockar enheten i Mattmar årligen nationella och internationella kunder som tar del av den moderna Produktionsanläggning i kombination med upplevelser av regionenens mat, kultur och frisluftsliv.

Kristoffer Anderssson