Finalister 2018

Finalister i kategorin Årets Unga Företagare

Jan Sadat, Nya Tonys Pizzeria

Verksamheten drog igång slutet på 2015 då Jan tog över en befintlig pizzeria och har lyckats öka försäljningen med 50% på 3 år. Affärsidén är att erbjuda båda klassiska och unika smakupplevelser till ett skäligt pris för båda lokala invånare och turister. De vill utveckla den klassiska pizzerian till att erbjuda unika produkter och en helhetsupplevelse. Förutom restaurangen jobbar Jan med att ta fram en fryspizza som han kan sälja till butiker och hotell bland annat. Jan kom till Sverige som 12åring och efter ett hårt jobbat liv som ung säljare i Pakistan tog tillfället att studera handel och administration.

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

Andrea Skott Dahlgren, Nya Jonssons konditori & bageri i Funäsdalen

Andrea, född 1992 startade företaget december 2017 och står som ensam ägare. Drivkraften med företaget är att jobba för naturen och att värna om det traditionella hantverket inom bakning. Hon arbetar med ekologiska och närproducerade produkter med recept från sin gammelmorfar. Andreas affärsidé är: ”Genom att värna om det traditionella och skapa nytt vill vi erbjuda företag och privatpersoner färskt bröd och konditorivaror av högsta möjliga kvalitet, bakat från grunden av väl valda ingredienser". I framtiden vill hon att företaget ska vara helårsöppet, ge den unga personalstyrkan en fast tjänst och vara en förebild till andra unga företagare.

Tobias Edin, Multi Challenge

Multi Challenge öppnade portarna 2006, de har 21 anställda och Tobias är delägare och ekonomichef. När Tobias klev in i företaget, med hög ambitionsnivå och stark målmedvetenhet, har han ändrat Multi Challenge tankesättet och skapat bättre förutsättningar. Systemen har förenklats, investeringar har gjort och han har kapat de löpande kostnaderna. Affärsidé: ”Multi Challenge skall erbjuda företag, grupper och enskilda personer möjlighet, att året runt i en intressant och stimulerande miljö under ett tak, prova på utvecklande, utmanande och roliga aktiviteter.” Tobias säger att kunderna alltid står i fokus och personalen jobbar med att leverera hög service, vilket är nyckeln till framgången.

Kristoffer Anderssson