Finalister 2018

Finalister i kategorin Årets Tillväxtinvestering

Cygni Östersund, Kristina Berger

Cygni Östersund är IT-konsultbolaget som erbjuder specialistkonsulter inom systemutveckling till lokala och nationella kunder. Företaget hjälper kunder i alla sorters digitaliseringsprojekt, allt från utveckling av nya tjänster till förvaltning av existerande system. De är ett mjukt teknikbolag, med visionen att vara den bästa arbetsplatsen för en duktig och ambitiös programmerare, och har vunnit utmärkelser som Sveriges och Europas bästa arbetsplats, rankat av Great Place To Work. Sedan starten i oktober 2017 har de vuxit till 6 anställda, och vill bli ännu fler.

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

Food In Action Company Group, Fia Gulliksson

Jämtlandsbaserade koncernen Food In Action har de senaste åren växt och kokat ihop nya mat- och upplevelsebaserade varumärken och bolag; bl.a The Great Nordic Feast i London, Eat Up Foodwalks samt bolagen The Flowfood Company i Norge och H E I M food studio. I koncernen ingår Brunkullans Te som i år lanserar en ny webbutiksplattform. Företaget erbjuder ett smörgåsbord av tjänster såsom koncept- och varumärkesutveckling, PR-kommunikation, föreläsningar och innovations- och destinationsutveckling. Det internationella teamet Food In Action, med grundaren Fia Gulliksson, arbetar dagligdags på H E I M food studio i Östersund. Målet är att skapa ett globalt nav för gastronomiutveckling, branschen med stor potential för hållbar utveckling.

Driv Innovation, Nicklas Berglin

Driv Innovation är resultatet av att ett 20-tal företag i regionen har beslutat sig för att gemensamt möta utmaningarna med att kunna anställa kvalificerade ingenjörer och konstruktörer. De har investerat i det gemensamt ägda företaget som ser sig själv som en outsourcad idé- och kompetensfabrik. Driv Innovation har trots sin korta historia på två år lyckats skapa ett livskraftigt företag med 11 anställda som dagligen jobbar med att utveckla framtidens produkter och lösningar hos sina jämtländska kunder.

Kristoffer Anderssson