Finalister 2018

Finalister i kategorin Swedavias Exportpris

Frösö Park Driving Experience

Verksamheten erbjuder en nervkittlande och adrenalingivande upplevelse på fyra hjul. De har motorbanor för bil- och däckevent och med bansystem på asfalt, is och terräng så ger det en helhetslösning för testverksamhet, förarutbildningar och en ren upplevelsekörning. Frösö Park Driving Experience ligger i närheten till flygplats, hotell, spa, mat- och naturupplevelser och bygger sin verksamhet i nära samarbete med partners vars kontaktnät når kunder över hela världen.

Anna Godevärn Mörsjö Deli
Katarina Magnusson

Engcon

En världsledande leverantör av effektiva helhetskoncept för grävmaskiner, där lösningarna bygger på tiltrotatorer, tillbehör och redskap. I konceptet ingår också installation, service och eftermarknad genom servicepartners. Verksamheten kan erbjuda ett snabbfästessystem om är framtaget genom sinnovation, kunskap och erfarenhet. Engcon som har sitt säte i Strömsund och erbjuder produkter till slutanvändarna som ökar deras lönsamhet genom effektivisering samt bidrar till en säkrare arbetsplats.

Copperhill Mountain Lodge

Ett åretruntöppet designhotell på toppen av Förberget i Åre-Björnen. Hotellet erbjuder vidsträckta vyer över fjällvärlden, samt skidåkning, cykling och vandring direkt utanför dörren. Under ett och samma tak erbjuds 112 hotellrum och sviter med totalt 420 bäddar, konferensanläggning, spa, skiduthyrning och restaurang. Copperhill Mountain Lodge vision är att genom nytänkande, design och värdskap bidra till att sätta Åre på världskartan.

Kristoffer Anderssson