Finalister 2019

Finalister i kategorin Årets Unga Företagare

Sqrtn Company

”Vår affärsidé är att skapa streetwear på norrländska. Det vill säga producera kläder och tillbehör av hög kvalitet för de som bor i, verkar i eller älskar Norrland av annan anledning. Detta genom en stark egen webbshop med grym service samt ett brett nät av ca 80 st noga utvalda återförsäljare runt om i landet och i Finland.

Vi jobbar med fyra kärnvärden som ska genomsyra det vi gör: service, kvalitet, hållbarhet och äkthet.”

Rasmus Molund och Måns Hegevall

Rasmus Molund och Måns Hegevall
Sebastian Salomonsson

SebSalo Energi

”Vår affärsidé är att vi erbjuder effektiva och hållbara lösningar – vi vill hjälpa våra kunder och tar ansvar för vårt arbete. Samarbete är vår viktigaste resurs. Tillsammans kan vi skapa en trygg och lönsam verksamhet för oss och våra kunder.”

Sebastian Salomonsson

Ås Trädgård

”Jag tog över Ås Trädgård efter mina föräldrar. Efter många år som anställd på gården tog jag mer och mer över rollen som den som driver den, tills min sambo till slut sa att ’nu gör vi det, nu tar vi över gården’ – och så blev det. Från att bara älska känslan att sticka händerna i jorden till att planera grödorna och ta hand om personalen var naturligt. Naturligt men också en utmaning. Det skedde. Och nu sitter jag här och odlar ekologiska grönsaker. De säljs från gårdsbutiken och i reko-ring Östersund, till två stora matvarubutiker och till ett flertal restauranger inne i stan.

Jag har just nu åtta anställda och är mitt i högsäsong. Och jag älskar det. Tempot. Jorden. Kunderna. Att skapa relationer och möten är roligt. Här möter ofta grönsakerna kockar och varje år håller vi ett flertal konserter då jag och även min sambo i grunden är musiker. Vi gör samarbeten och gör om packlokalen till restaurang och konsertlokal. Då spelar jag, men även grupper utifrån har spelat, såsom Archi Jamt och duon Lisas.

Affärsidén skriver sig själv. Hållbart. Ekologiskt. Roligt. Det finns inget mål, det är och det händer. Jag kan inte sitta still när fingrarna kliar. Då är det bara att följa.”

Jorunn Olsson

Jorunn Olsson