Finalister 2019

Finalister i kategorin Årets Turismföretagare

Västgård Game Fair

Västgård Game Fair är en vildmarks- och friluftsmässa som lockar omkring 17 000 besökare årligen. På mässområdet finns förutom utställare, föreläsare, uppvisningar, prova-på-aktiviteter, camping, dansbana och restauranger. Hela Kallbygden engageras med många ideella krafter för att skapa evenemanget. Aktiebolaget ägs idag av de tre delägarna: Egon Wikström VD, Erik Alexandersson och Casimir Wrede.

Västgård Game Fair
Wikners i Persåsen

Wikners i Persåsen

I 50 år har familjen Wikner levt och verkat i Persåsen. I dag har trähantverket och hotellverksamheten tagits över av en ny generation. Förutom att de tillverkar unika, handgjorda möbler i spännande träslag så bjuder de på en helhetsupplevelse med utställningar, god mat och mysigt boende. Persåsen är en plats för kreativitet, inspiration och välbefinnande.

Clarion Hotell Grand

Östersunds största hotell med restaurang och konferensavdelning, som utgör en självklar mötesplats för både gäster och lokalbefolkning. Verksamheten drivs med personal som ges utrymme att agera för besöksnäringens utveckling, även utanför de egna väggarna. Stort fokus läggs kring att skapa hållbara evenemang. 

Clarion Hotell Grand