Finalister 2019

Finalister i kategorin Årets Tillväxtföretag

Jormvattnets Lego AB

Jormvattnets Lego är ett kablagetillverkande företag som ägs av Nisse Rolandsson. Bolaget bildades 1989 och har sin verksamhet i egna lokaler i byn Jormvattnet. 2014 startade de en fabrik i Strömsund och är idag totalt 32 anställda, varav 16 är stationerad i Strömsund och 16 st i Jorm.

Tillverkningen består till större delen av kablage till tyngre entreprenadmaskiner och fordon. Verksamheten står i ständigt arbete för att bli bättre och effektivare med hög kvalité, bra priser och nöjda kunder.

Jormvattnets Lego AB
Bygg Entreprenad i Jämtland AB

Bygg Entreprenad i Jämtland AB

Pontus Nilsson driver företaget Bygg Entreprenad i Jämtland AB som bildades i januari 2012.

Företaget utför allt från markjobb i första spadtaget på ett projekt till betong, bygg, kakel och måleri. De har med åren utvecklat sina tjänster och bygger numera både åt kunder samt driver projekt i egen regi och säljer nyckelfärdigt. De har byggt en mindre ”fabrik” där de bygger egna väggblock till sina projekt. Kundernas förtroende har inneburit en unik tillväxt för bolaget samt goda möjligheter att fortsätta växa i framtiden.

J Amréns Skogs­maskiner AB

J Amréns Skogsmaskiner bildades 2009 av Jonas Amrén och har sedan starten expanderat löpande och befunnit sig i ständig utveckling.

Företaget startades som ett rent maskinentreprenadföretag men har med tiden breddat verksamheten till att erbjuda fler och fler tjänster inom den skogliga sektorn där företaget idag består av 22 anställda. J Amréns skogsmaskiner tror på landsbygden och vikten av lokal tillgänglighet och har i och med sin senaste investering valt att stationera sig med nybyggd verkstad med kontor, butik och konferensutrymmen i den lilla orten Hammarstrand. I samband med detta har tjänsteutbudet vidgats ytterligare i form av transporter, service och underhåll av egna och andras maskiner och bilar.

Företaget brinner för att generera jobb på landsbygden genom att på nytänkande vis hitta miljömässiga och effektivare metoder och lösningar på de utmaningar vi står inför.

J Amréns Skogsmaskiner AB