Finalister 2019

Finalister i kategorin Årets Företagare

Årets företagare i Krokom

Fredrik Holmberg

Fredrik Holmberg AB

Fredrik har drivit taxi och försäljnings­verksamhet i 27 år. Han kör taxi, färdtjänst, skolbarn, charter, gruppbokningar m.m. runt om i kommunen och övrigt. Företaget bedriver även handel med släpvagnar, traktor och jordbruks­redskap, fyrhjulingar, båtsläp, m.m. same är generalagent för ett släpvagns­märke.

Företaget har 7 anställda och är största delägare i Taxi Glesbygd, som är en samarbets­organisation för taxiverksamhet i Krokom med omnejd.

Fredrik Holmberg AB
Curt Sillström AB
Årets företagare i Östersund

Curt Sillström

Curt Sillströms åkeri

Sillströms åkeri är ett modernt företag med personlig service, en stor maskinpark för alla behov och en egen verkstad med kunnig personal. De anpassar sig efter kundernas skiftande behov och samtidigt till miljökrav, teknik­utveckling och arbets­förhållanden. Deras bilar blir allt grönare – under skalet. De följer den snabba motor- och däck­utvecklingen på miljöområdet noga så att deras nyinvesteringar samtidigt blir bra miljöval. Likaså är deras chaufförer utbildade i miljöfrågor.

Årets företagare i Bräcke

Thomas Johansson

Thomas Johansson Hydraulservice AB

Bolaget startades 2002. De köper in, gör i ordning och säljer/hyr ut stora och små truckar. Företaget har också en egen verkstad där de servar allt från traktorer till timmerbilar. De har också en entreprenad­butik och är återförsäljare till Swedol.

Thomas Johansson
TMG Service AB
Årets företagare i Strömsund

Fredrik Persson

TMG Service AB

Här finner ni ett företag som har specialiserat sig på service och reparationer i fält, främst då på tyngre maskiner och fordon. De utför också hög­kvalitativa svetsarbeten, hydraul­arbeten såsom montering och installationer, samt renovering och återställning av maskiner. I företaget finns också många års erfarenhet av tunga maskiner som t.ex. bergtruckar, lastmaskiner, grävmaskiner, väghyvlar, skogsmaskiner, lastbilar och lyftkranar. De har också en välsorterad yrkesbutik för både yrkesproffs och privata proffs.

Årets företagare i Åre

Lena Flaten

LF i Storlien AB

Med en brinnande övertygelse verkar företagaren för en hållbar utveckling inom mathantverk. Inte bara i den egna verksamheten, utan även genom att hjälpa mathantverkare, bönder och odlare runt om i landet, att på ett mer innovativt sätt använda sin råvara, och därmed öka sin lönsamhet. Den egna verksamheten som drivits sedan 2003 har de senaste åren bytt klädnad och utbud för att på ett smartare sätt möta efterfrågan och med den utvecklingen har en högre omsättning per arbetad timme erhållits. Att drivas av passion tillsammans med ett nyfiket affärssinne har gjort det möjligt att driva företaget i 16 år, i en by med 62 invånare.

LF i Storlien AB
Carinas Städ & Tvätt
Årets företagare i Härjedalen

Carina Subäck

Carinas Städ & Tvätt

Carinas Städ & Tvätt är en professionell städfirma inriktad på tjänster inom lokalvård, tvätt och städning för både hem och kontor. De hjälper både privat­personer, företag och hotell med uppdrag inom tvätt och är ombud för kemtvätt. De har många års erfarenhet från branschen och många nöjda och återkommande kunder.

Årets företagare i Berg

Mattias Ahlberg

Skoterdelen

Skoterdelen säljer idag till både privatpersoner / konsumenter och återförsäljare  /företag, där det främst gäller reservdelar och personlig utrustning till snöskoter och skoter, gräsklippare, moped, ATV och cross/enduro. Med fokus på en god arbetsmiljö, mycket hög kvalitet på sina produkter och en stark drivkraft har företagaren ett mål att öka tillväxten, anställa fler personer inom Bergs kommun samt starta ett imperium.

Skoterdelen
Fredriks maskin
Årets företagare i Ragunda

Fredrik Edholm

Fredriks maskin

Fredriks maskin startades 2007 med en hjullastare. Nu har Fredrik fyra hjullastare och en grävmaskin i sin maskinpark. Hans maskiner snöröjer, gräver och klipper gräs i diken längs vägarna. Fredriks maskin har aldrig jobbat med fasta avtal utan körningarna beställs hela tiden löpande. Men kan han inte ta på sig ett uppdrag så ger han gärna bort det till en konkurrent för Fredrik är mån om att hela bygden ska leva och att man måste hjälpa varandra.